Γιατί καταστρέφονται τα καλά βακτήρια; 

 

%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1Ενώ οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους έχοντας ένα υγιές εντερικό περιβάλλον, η ηλικία, ο τρόπος ζωής και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως :

H κακή διατροφή, το στρες, το χλωριωμένο νερό, οι ασθένειες, τα αντιβιοτικά που λαμβάνουμε μέσω τροφών ή για ιατρικούς λόγους, το αλκοόλ, οι γέννες με καισαρική τομή, η ζάχαρη,οι τοξίνες από το περιβάλλον και από τις τροφές, ελαττώνουν τον πληθυσμό των φιλικών βακτηρίων.

Αυτό επιτρέπει στα παθογόνα βακτήρια να υπερισχύουν και να προκαλέσουν  προβλήματα. Όταν η αναλογία των φιλικών προς τα παθογόνα ελαττώνεται, αρχίζουν να εκδηλώνονται διάφορα συμπτώματα όπως υπερβολικά αέρια, φουσκώματα, διάρροια, εντερική τοξικότητα, δυσκοιλιότητα και φτωχή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Εάν αυτή η ανισορροπία δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια κατάσταση, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις. Ένα υγιές περιβάλλον στο παχύ έντερο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ποσοστό 85% σε φιλικά βακτήρια, έτσι ώστε να εμποδίζουν την υπερανάπτυξη αποικιών των παθογόνων μικροοργανισμών όπως η Escherichia coli, η σαλμονέλα η κάντιντα  και άλλα πολλά.

Recommended Posts