%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ba Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική πηγή πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων για όσους έχουν καταλάβει ότι το γάλα είναι η χειρότερη τροφή για τον άνθρωπο μετά την ηλικία των 4 περίπου ετών. Κανένα ζώο μετά τον απογαλακτισμό του δεν ψάχνει άλλο ζώο για να θηλάσει.

Αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, είναι ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται πολύ εύκολα.[clear/]

Πώς θα το φτιάξετε

-1 κούπα ωμά αμύγδαλα
-2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
-1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
-1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι, ή ζάχαρη ή καρύδας
%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b3%ce%b4

 

Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8–10 ώρες.[clear/]

Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2–3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.

Χτυπήστε το για 1–2 λεπτά.[clear/]

%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b3%ce%b4-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%81

 

Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι με ένα τουλουπάνι.
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα , σουσάμι, κινόα ,κάσιους.[clear/]
%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%bb

 

Αποθηκεύστε το γάλα αμυγδάλου σε μια γυάλινη κανάτα και διατηρήστε το έως  3-4 μέρες στο ψυγείο.[clear/]

Την αμυγδαλόψιχα που μένει μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέικ) ή να την βάλετε στα μούσλοι σας για πρωινό.

ΟΦΕΛΗ

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.
Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος.
Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.
Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών  τα οποία είναι στην φλούδα τους, που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία

Μπορείτε να το κάνετε  Smoothie μπανάνας ή ότι άλλο φρούτο θέλετε

%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b8-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%82

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα βανίλια
½ μπανάνα
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.γ. γλυκαντικό(μέλι,πετιμέζι, αγαύη)
1 κ.γ. λιναρόσπορο
λίγο πάγο(προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Βάζετε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας τον πάγο τελευταίο. Τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα και να πήξει.

Recommended Posts